2017. szeptember 29. és október 1. között, iskolánk csapata részt vett a Vendéglátó-ipari Szakképző Intézmények 15. Kárpát-medencei Szabadtéri Tóth Jutka emlékversenyén, melyet a Szabadtűzi Lovagrend rendezett meg.

A helyszín a verőcei Csattogó-völgyben volt, a csodaszép Dunakanyar szívében. Csapatunk tagjai: Mészáros Zoltán és Bognár Ákos tanár urak, Baumgartner Bettina, Frank Dorina, Deák Zsolt és Jancsik Barnabás 3/11.C osztályos szakács tanulók. A kissé hűvös őszi idő ellenére diákjaink hamar felvették a ritmust és ügyesen forgatták a fakanalat mind a két napon. A korábbi alapos felkészítés és próbafőzések megtették hatásukat: remek eredmények születtek!

Iskolánk csapata az összesített versenyben 7. helyet szerzett. A főtt ételek kategóriájában ezüst, a sült ételeknél bronz minősítésben részesült, ezenkívül kiérdemelte a felcsúti szakközépiskola különdíját is. Remek egyéni teljesítményt nyújtva, Deák Zsolt nyerte meg a szombati különversenyt, melyen különböző ételsorokat kellett összeállítani.

Köszönjük Mészáros Zoltán tanár úr lelkiismeretes felkészítő munkáját és gratulálunk a csapatnak!

Az Európai Diáksport Napján 2017. szeptember 29.-én pénteken 8:00-14:00-ig biztosítottuk az intézmény tanulóinak sportolási lehetőséget. 10 próbát hirdettünk meg erre a napra, amely során az osztályok pontgyűjtésbe kezdtek.

7:45-től gyülekeztek az iskola tanulói és tanárai a spotcsarnok előtt osztályonként. Az idei tanévben a városunk sportcsarnokában rendeztük meg a sportnapot, ami emelte a rendezvény színvonalát.

A közös 10 perces zenés aerobikot, bemelegítést tartottunk az ünnepélyes megnyitót követően. Az első programelem a motivációs kötélhúzás 8:30-kor került megrendezésre tanárok és a diákok között.

A versenyt a tanárok nyerték 3:2-re. A küzdelem 5 meneten keresztül zajlott. A diákok örömmel fogadták ezt a programelemet és nagyon élvezték. Polgármester Úr a sportnap fő támogatója megtisztelte a rendezvényt személyes jelenlétével.

1. oldal / 17