Az idei tanévben ismét meghívást kaptunk a Magyar Honvédség által szervezett taszári Honvédelmi kötelék - Országos Haditorna Verseny somogyi fordulójára 2017. október 4-én.

Gondoltuk, a tavalyi verseny után ezt már rutinból lehozzuk. Jól felkészültünk – lélekben. :)

Mert edzeni nem sokat tudtunk az idő rövidsége miatt. Igaz, nem is nagyon akartunk. Újjáalakult csapattal (2 öreg, rutinos versenyző mellett 2 fiatal induló alkotta a csapatot) bátran néztünk a kihívás elé.

Kellemes meglepetés volt, hogy hasonló feladatok voltak, mint az előző versenyen. A kellemetlen meglepetés, hogy pont azok a versenyszámok hiányoztak, amikben tavaly nagyon jók voltunk.

4x400 méteres váltófutással kezdtünk. Csak a táv és a fegyver volt zavaró, amit vinnünk kellett közben. De megoldottuk. Igaz, meg is adta az alaphangulatot, hogy lépni sem tudtunk utána.

A lövészet, akadálypálya nem jelentett komoly kihívást, megoldottuk a feladatokat.

A gépfegyver szét- és összeszerelése nagyon jól ment idén is.

Hamarosan kiderült, hogy egy év alatt sem tanultunk meg tájolni. Viszont a tavalyi produkciónk ezen az állomáson mély nyomot hagyott a hadnagy úrban, hiszen megismert minket :) és biztosak vagyunk benne, hogy nem a tudásunk miatt. A feladat befejezése után elmondta, mi voltunk a legviccesebb csapat. Jól van na, minden hegytetőt nem ismerhetünk mi sem! Hát még azok földrajzi koordinátáit, lejtőszögeit.

A közel 20 csapat részvételével megrendezett haditorna nagyon jó hangulatban zajlott, minden csapat kapott ajándékot, oklevelet. Remek szervezés, tökéletes nap.

Jövőre újra megpróbáljuk!

 

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by Open Source Solutions