szecska19Iskolánk egyik népszerű őszi hagyománya az új diákok felavatása. A DÖK által szervezett idei szecskaavató október 25-én volt. Az erre történő felkészülés már egy hónappal korábban megkezdődött: a kezdő évfolyamosok folyamatosan próbálták alapfeladataikat, az előre megadott zenére és témára elkészített műsorszámokat, valamint menedzselték az osztályonként indított királyi pár-jelöltjeiket, akikre előzetesen leadott szavazatokkal is voksolhattak az iskola diákjai.

A vidám délután a 9. osztályok versengéséről szólt. A Halloween témaköréhez kapcsolódó - boszorkány-, múmia – és zombi –jelmezekben előadott - produkcióik látványosak voltak, tánccal, énekkel és rengeteg humorral fűszerezve; ezt követően pedig letették a szecska-esküt.

 

Néhány, a további játékos versenyfeladatok közül: póznára felkötött lekváros kenyér evése kéz nélkül, bekötött szemű osztályfőnökök elnavigálása minél több cukorkához, iskolán kívül minél több szelfi és aláírás összegyűjtése 15 perc alatt idegenektől, tánc kivetített koreográfiára, vakon sminkelés, fejre húzott harisnyában levő labdával üvegfeldöntés, megadott szavakkal vers írása az osztályfőnököknek, tanárokról szóló kvízt kitöltése és töklámpás tervezése.

A gyorsaságot, kreativitást, bátorságot igénylő feladatokat 4 tagú zsűri bírálta, melynek tagjai között ott volt iskolánk igazgatónője, Döméné Lajos Katalin, matematika szakos tanára, dr. Gelencsér Szabolcsné, a Diákönkormányzati elnöke, Borsi Barbara Regina és az egyik végzős osztály tanulója, Frank Dorina volt.

A rendezvényt egy november közepi díjátadó zárja, ahol pontszámaiknak, helyezésüknek megfelelően minden osztály átveheti az avató témájához hű Halloweeni édesség csomagokat.

ozio_gallery_nano