szalag2020A Nagyatádi Városi Sportcsarnok adott otthont a Kaposvári SZC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája hagyományos szalagavató rendezvényének február 28-án. A nappali oktatásban hat végzős osztály, valamint egy felnőttoktatásban érettségiző csoport vett részt az intézmény februári ünnepén.

Megható visszamlékezéssel idézte fel az elmúlt éveket Döméné Lajos Katalin tagintézmény-vezető, majd az iskola diákjainak és tanárainak műsora következett irodalmi és zenei művekkel. A műsort Vasvári Alíz (10.B) által elszavalt Maria Banus vers, az Öröm nyitotta meg, majd Szabó Szonja (9.B) és az Acoustic Classroom zenekar adta elő Sasha Sloan, Older című dalát. Csonka Balázs (11.A), A befőttesüveg című példabeszédet mondta el.

A műsort az Acoustic Classroom zenekar tagjai (Perák Veronika Katalin tanárnő, Máté Attila tanárúr valamint Hujber Balázs) folytatták Juhász Magda, De jó lenne című versének megzenésítésével, valamint az Anna and the Barbies zenekar Márti dala című szerzeményével. A végzősöktől Horváth Dávid (12.N) tanuló búcsúzott, majd a végzősök nevében Dobosi Zoltán (13.N) mondott vidám búcsúbeszédet.

A szalagtűzés után a iskolánk 9. osztályos tanulóinak (Karnis Amanda, Pápai Brigitta, Talpas Anna) táncos-szalagos produkciója következett, amely üde színfolt volt a rendezvény műsorfolyamában. A tánc után Bognár Ákos tanárúr vezetésével iskolánk pincér tanulói szolgálták fel az - alkoholmentes - pezsgőt a kék szalagot kapott tanulóknak. A pohárköszöntőt Perák Veronika Katalin tagintézmény-vezető helyettes mondta el. Az iskola végzős diákjainak mellére tűzött kék szalag azt is jelzi, hogy tanulmányaik célegyenesébe értek, de még jó pár nehéz hónap és a szakmai vizsgák várnak rájuk.

A szalagavató műsort összeállította és betanította: Deák Szonja és Szabó Anita tanárnő. Az eseményről az AtádHír.hu és a Nagyatádi VTV is beszámolt.

Galéria és videók a cikk folytatásában:

 

Fotók: Ormai Bálint

ozio_gallery_nano