Intézményünkben 2020. március 2 - 6. között ismét megrendezésre került a Pénz7, a pénzügyi és vállalkozói témahét. Ez egy országos és nemzetközi méretű programsorozat, amelyhez iskolánk már negyedik alkalommal csatlakozott. Témája a Pénzügyi biztonság volt, amely kiemelten fontos ismeretanyag a mindennapi pénzügyek terén. A programsorozat célja, hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, megbízható forrásból származó, a hétköznapi életben is hasznosítható ismeretekhez jussanak a gazdaság és a pénzvilág működéséről.

Ezen a héten minden reggel az osztályok kaptak egy játékos feladatot a témával kapcsolatban, amely megoldására csoportmunka formájában a tanórák első 15 percében volt lehetőségük. Újításként idén, a tanulók informatika órák keretében egyéni on-line feladatot is kitölthettek, melyre 20 perc állt rendelkezésükre. Az osztályok küzdelmének győzteseit csapatszinten ismertük el, míg az interaktív tesztet legjobban teljesítő három tanulónak egyéni ajándékcsomag ütötte a markát.

Egyéni eredmények:
I. Dombóvári Ádám 11. B
II. Talpas Balázs 12. N
III. Orsós Ádám 9. B

Osztályok közötti csapatverseny:
I. 9. B pincér osztály
II. 13. N érettségire felkészítő osztály
III. 11. C szakács osztály

Mindemellett a programban résztvevő osztályok tanulói tanórák keretein belül még további hasznos információkhoz juthattak, természetesen játékosabb formában. A hét folyamán 6 pénzügy és 3 vállalkozás óra került megtartásra, melyekre az egyik helyi pénzintézet vezetője Basics Brigitta látogatott el, és segítette pedagógusaink munkáját. A Pénz7 eseményeit összefogta Kaposi-Balla Ildikó tanárnő.

Galéria a folytatásban:

 

ozio_gallery_nano