Pénz7

2017. március 6-10.

A 2016/2017-es tanévben immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Pénz7, amely Európa-szerte mintegy 30 országban hívja fel a figyelmet a pénzzel való tudatos
gazdálkodásra.

Magyarország idén harmadszor csatlakozott a European Money Week nemzetközi eseménysorozathoz, melynek keretében rendezték meg a Pénz7 – a pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete programokat szerte az országban. A program célja a diákok ismereteinek, tudatosságának fejlesztése a pénzügyi és vállalkozási területeken. A Pénz7 az EMMI, az NGM, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány közös szervezésében valósult meg.

A programsorozat célja, hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket és a hétköznapi életben is hasznosítható ismeretekhez jussanak a pénzvilág és a gazdaság működéséről.

A program a pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi alapismeretek fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Elődleges cél a mozgósítás és az érdeklődés felkeltése a pénzügyi kérdések iránt. A cél a figyelem felhívása a mindennapi életünkben gyakran felbukkanó pénzügyi kérdések tudatos kezelésére, s konkrét hozzájárulás mindenekelőtt a fiatalok pénzügyi kultúrájának fejlesztéséhez.

A mi iskolánk ebben a tanévben csatlakozott először ehhez az országos illetve nemzetközi méretű programsorozathoz. Ez a hét a pénzügyi tudatosság és a korszerű pénzkezelés szellemében zajlott. Hat osztály játékos Pénz7 bemutató órákon vehetett részt, több osztály pénzgazdálkodással kapcsolatos matematika órákon ügyeskedhetett, valamint német, angol szókincsét nyelv órákon bővíthették a tanulók a témában. Valamennyi osztály informatika órán pénz kvíz keretében mérhette össze tudását. Hétfőtől indult az osztályok közötti versengés játékos feladatokkal. A hét minden napján az első órában oldották meg a diákok a feladványokat nagyon sikeresen. Fej-fej mellett haladtak az osztályok, nagyon szoros volt a küzdelem. Pénteken a
legjobban teljesítő osztályok közül az első ötöt jutalmaztuk.

 

 

Lássuk az eredményeket!

1. helyezett 2/10.E eladó osztály
2. helyezett 2/14.X kereskedő osztály
3. helyezett 12.F érettségiző osztály
4. helyezett 2/10.C szakács osztály
5. helyezett 13.X kereskedő osztály

Gratulálunk mindenkinek!

Köszönjük a diákoknak az aktív részvételt és együttműködést! Köszönjük a kollégáknak a szervezésben és a lebonyolításban nyújtott segítséget!

ozio_gallery_nano