fentart temahet logo2017. április 24-28.

Ennek a hétnek a témája a környezet védelme, a fenntartható fejlődésről való együttgondolkodás, cselekvés volt. Iskolánk most először csatlakozott ehhez a projekthez.

Ormai István, városunk polgármestere vállalta témahetünk fővédnökségét, az ATÁD- AQUA kft. pedig egészséges vízzel szponzorálta sportnapunkat. Köszönjük.

Hétfőn ünnepélyes megnyitóval és kiállítással indult a hét.

Az idegen nyelvi órákon városunk volt a főtéma, az informatikaórán okos-kosár totót töltöttek ki a diákok és kiszámolhatták az ökolábnyomukat. A fenntarthatósági órákon a szénlábnyomunk csökkentése, az energiatakarékosság és a passzív ház működése állt a középpontban.

Kedden virágültetéshez készítettük elő a terepet.

Szerdán egész napos programsorozat várt iskolánk diákjainkra, ahol az ökovetélkedő, egészségtúra, kézimunkázás, festés, vérnyomás- és testsúlymérés mellett egészséges vizet és gyümölcssalátát fogyaszthattak a tanulók és a dolgozók.

Az Ökokupa országos online versenyre a Mosódiók 3 fős csapata nevezett, Kercza Anita csapatkapitánysága mellett Sárközi Szilvia és Kertész Ramóna képviselte közösségünket.

A sportversenyeken pedig mindenki részt vett a meghirdetett versenyszámok valamelyikén. Volt itt futás, röplabdázás, futball és 5 próba, melynek keretében íjászkodás, kerékpározás, teniszezés, kosárba dobálás és ugrókötelezés várta a diákokat.

fenntart temahet panorama

Csütörtökön még a szünetekben is az utolsó simításokat végezték az osztályok az ökodekorációjukon, hiszen a zsűri tagjai délután két órakor értékelték nemcsak a díszítést, hanem a beadott pályamunkákat: a ppt-ket, fotókat, videókat, plakátokat, rajzokat, hulladékokból készített újrahasznosított tárgyakat is.

Pénteken az ünnepélyes záróműsort követte az eredményhirdetés és a díjkiosztás.

Tartalmas hét áll mögöttünk, mindenki jól érezte magát!

Vörösmarty Mihály szavaival: „Ez jó mulatság, férfi munka volt!”

Tilinger Istvánné
témafelelős 

További fotók a Témahétről a Galériában találhatóak!