2017. április 7-én szerveztük meg a Csillag-túrát. Ilyen esemény még nem volt iskolánkban. A város négy kulturális intézményébe és a Tűzoltóságra mentek el diákjaink. A túrán minden intézmény nagyon érdekes, vicces, könnyen megoldható feladatokkal várta tanulóinkat.

Ez a nap volt a Szaki-nap előszele, az Osztályok viadala verseny programja. Az osztályok menetlevéllel érkeztek a kijelölt helyekre, amibe az ott teljesített pontszámok kerültek. A helyszíneken fényképeket is készítettek a gyerekek, amiket a diáknapon vetítettünk le, nagy derültséget okozva ezzel. Az osztályok összemérhették tudásukat a Legyen Ön is milliomos versenyben, a kincskeresésben, a könyvtári ismereteikben, összemérhették ügyességüket a Tűzoltóságon és az is kiderült Turisztikai Központban hogy, ki a legjobb céllövő. A Csillag-túrán a diákok és a pedagógusok egyaránt nagyon jól érezték magukat!

Nagyon köszönjük az intézmények vezetőinek és dolgozóinak, hogy fogadtak minket, így a Városi Tűzoltó-parancsnokságnak, Városi Kulturális Központnak, a Városi Könyvtárnak, a Turisztikai Központnak és a Városi Múzeumnak!

2017. április 12-én a tavaszi szünet előtti utolsó napon rendeztük meg tradicionális eseményünket a Szaki-napot. Érdekes programokkal tarkítottuk ezt az eseménysorozatot is. Először a Csillag-túrán készült fotókat vetítettük le, mely újra felidézte az ott átélt vidám perceket.

Folytattuk a Ki Mit Tud? versenyszámmal, ami hosszú évek óta megrendezett esemény iskolánkban és amely a legtöbb tanuló érdeklődését kelti fel évről-évre. Itt, tehetséges tanulóinktól hallhattunk dalokat, rajzaikban gyönyörködhettünk, és színdarabon nevethettünk. A zsűri értékelte a produkciókat.

Ezzel párhuzamosan már reggel elkezdődött a főzőverseny az iskola tornaterme melletti tisztáson, melyben több osztály is nevezett a megmérettetésre, az udvaron pedig elindult a csocsóverseny.

A nap folyamán vendégeink is voltak. Köszönthettük iskolánkban a Nagyatádi Ritmikus Sportgimnasztika növendékeit, a Nagyatádi Kötélugró Klub versenyzőit, illetve a Somogyszobi Judo Club tagjait. Nagyon látványos bemutatókat láthattunk minden kedves vendégcsapattól. Itt is szeretnénk megköszönni, hogy elfogadták meghívásunkat és kellemes, igazán érdekes perceket élhettünk át a bemutatóik alatt. Örömmel vártuk a Tűzoltóságot is, hiszen a tanulók lehetőséget kaptak arra, hogy egy picit megismerkedhessenek a nagy piros autóval, miközben a tűzoltók válaszoltak a gyerekek kérdéseire. Köszönjük nekik is az élményt!

A programokat eredményhirdetések követték, majd az Acoustic Classroom zenekar koncertjével zárult az idei SZAKI-NAP.

Reméljük a következő tanévben is hasonló élményekkel gazdagodhatunk.

A Nagyatádi VTV munkatársainak összefoglalóját az eseménysorozatról 18:38-tól lehet megtekinteni.

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by Open Source Solutions

További képek a Galériában találhatóak!

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by Open Source Solutions