A Kaposvári SZC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának rendezvényei az Európai Szakképzési Hét és a pályaválasztás jegyében

2018 novemberében iskolánk 4 rendezvénnyel csatlakozik az Európai Szakképzési hét programjaihoz. A november 7-i Pályaválasztási nyílt napon a vonzáskörzet 10 általános iskolájából közel 200 érdeklődő, továbbtanulás előtt diák, tanáraik, valamint szüleik látogattak el intézményünkbe és gyakorlati képzőhelyeinkre. 

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tájékoztatóját követően vendégeink forgószínpad-szerűen tekinthették meg és interaktív módon próbálhatták ki a szakács, pincér, cukrász, ipari gépész, festő-mázoló-tapétázó, eladó, burkoló és gépi forgácsoló szakmákat. A nap folyamán diáksegítők vezették a látogató csoportokat, akik a szakoktató pedagógusokkal és a képzőhelyek oktatóival együtt hasznos információkkal látták el az érdeklődőket.

A Pályaorientációs nap rendezvényeire 2018. november 8-án került sor. Az iskolán kívüli érdeklődők mellett ezt a programot elsősorban intézményünk diákjai számára szerveztük. A 11 iskolai helyszínen a résztvevők interaktív módon ismerhették meg egymás szakmáit és az iskolában folyó képzéseket, továbbá képet kaptak a másodszakma -, és a továbbtanulás lehetőségeiről is. Közben játékos feladatokkal mérték össze tudásukat. A programsorozat egyes helyszínein meghívott cégek, a Kaposvári Toborzó Iroda, a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság Humán Igazgatási Osztálya és a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának képviselői is bemutatkoztak.

2018. november 14-én újabb rendezvénnyel folytatódott az Európai Szakképzési Hét programsorozata. Intézményünk vezetése Szakképzési Szakmai Fórumra hívta a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara munkatársait, a külső gyakorlati képzőhelyek szakoktatóit, iskolánk szakmai elméleti és szakmai gyakorlati tanárait. A SKIK tájékoztatóját követően a résztvevők szakmacsoportonkénti kerekasztal beszélgetéseket folytattak az adminisztrációs feladatokkal, a szakmai és vizsgakövetelményekkel és a vizsgáztatási szabályokkal. Az immár hagyományossá váló esemény hasznos és aktuális információk átadásával teszi szorosabbá az
érintettek együttműködését.

További képek a rendezvényekről a Galériában találhatóak.

 

ozio_gallery_nano