A Kaposvári SZC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának rendezvényei az Európai Szakképzési Hét és a pályaválasztás jegyében 2019-ben

 

n006Iskolánk 2019 októberétől kezdődően több rendezvénnyel csatlakozott az Európai Szakképzési Hét programjaihoz. Az október 18-i 1. Pályaválasztási nyílt nap első felében a szakképzésben, azon belül az iskolánkban történő továbbtanulás lehetőségeiről, előnyeiről, a duális – azon belül – a gyakorlati képzéssel kapcsolatos tudnivalókról kaptak tájékoztatást a pályaválasztás előtt álló diákok.

A rendezvényen közel 200 fő jelent meg, akik a nagyatádi, csurgói és marcali járás általános iskoláiból érkeztek. A program második felében iskolánk közösen mutatta be szakmai képzéseit a másik nagyatádi középiskolával a KSZC Nagyatádi Ady Endre Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma főépületében. Itt még további 160 általános iskolás tanuló – azaz összesen mintegy 350 fő - ismerte meg képzési kínálatunkat interaktív módon.

Az október 24-i Szakképzési szakmai fórumon a szorosabb együttműködés jegyében a SKIK, az iskola vezetése, szakoktatói, szaktanárai és a képzőhelyek szakoktatói folytattak szakmacsoportonkénti kerekasztal beszélgetéseket a szakmai és vizsgáztatási szabályokkal és a gyakorlati munkahelyek adminisztrációs kötelezettségeivel kapcsolatban.

A Nagyatádi VTV riportja az összevont eseményről

A november 27-i - immár hagyományosnak mondható - Pályaválasztási fórumon a vonzáskörzet általános iskoláinak igazgatói, igazgatóhelyettesei, 7-8. osztályos osztályfőnökei, valamint intézményünk vezetése és pedagógusai vettek részt. Az iskolánkat, illetve szakmai képzéseinket, szabadidős tevékenységeinket bemutató tájékoztatót fogadással egybekötött, kötetlen beszélgetés követte.

A november 28-i 2. Pályaválasztási nyílt nap programjait elsősorban a nagyatádi általános iskolák számára szerveztük meg, de a más településekről érkezőket is szeretettel fogadtuk. Az iskolában oktatott 7 szakma interaktív bemutatkozása mellett a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara VR szakma-bemutatója színesítette a programot. A rendezvényen közel 150 pályaválasztás előtt álló nagyatádi diák vett részt kísérő tanáraik révén.

 

ozio_gallery_nano

ozio_gallery_nano