PA01

December 9-én – a GINOP pályázathoz kötődő Kortárs kiközösítés megelőzésével kapcsolatos interaktív program vendége Petruska András énekes és dalszerző volt. Az élő zenével, verssel, prózával színesített interaktív beszélgetéseket moderátor segítségével, 2 csoportban saját diákjaink számára szerveztük meg. A moderátor, Deák Szonja tanárnő segítségével olyan témaköröket jártak körbe a tanulók, amely minden iskolai vagy más csoport esetében is rendszeresen előfordulhatnak a tárgyalt témával kapcsolatban.

Indításnak Petruska András Mit beszélnek? című dala adta meg az alaphangot és Hercsel Adél, valamint Deres Kornélia írásainak egy-egy részlete segített a megértésben. Többek között a Trouble In My Mind és a Miért pont én? című szerzemények is Petruska András saját, a témához kapcsolódó élményeinek feldolgozásaként kerültek előadásra, további megbeszélendő témáknak utat mutatva a nap folyamán.

A beszélgeteseken részt vevő, érdeklődő diákok között többeket mélyen megérintett az elhangzott témák boncolgatása. Voltak, akik személyes élményeiket is megosztották társaikkal. A nap igazán sikeres volt, minden részt vevő pozitív érzelmekkel hagyhatta el a Kaposvári SZC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája auláját.

PA02